De laatste 5 woontrends!

Natuurlijk wil je goed voor de dag komen met jouw eigen huis. Een eigentijds en trendy interieur is dan ook belangrijk. Als er visite komt, zoals familie of vrienden, wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Maar vooral voor jezelf en je eventuele huisgenoten is een fris interieur belangrijk.

De woonkamer, keuken en slaapkamer zijn namelijk de plek waar je het meeste bent. Een warme en gezellige sfeer die past bij jouw idealen en levensvisie, zijn dan ook cruciaal om van jouw huis een echt thuis te maken! Met onderstaande woontrends kun je inspiratie opdoen om jouw woning eigentijds en trendy in te richten. 

Kies voor zachte en warme kleuren


Een van de grootste woontrends is momenteel het gebruik van zachte, warme en romantische kleuren. Een van de grootste woontrends qua kleuren is spiced honey, een honingachtige kleur die het in elke woonkamer goed doet. Deze amberkleurige tint werpt een zachte goudgele gloed de kamer in.

Door bijvoorbeeld kussens in een honingkleur te kopen, vazen, gordijnen of een wand honingkleurig te maken, zorg je voor een gezellig en knus interieur waar iedereen zich thuis voelt. Het mooie van dit soort kleuren woontrends is dat spiced honey heel goed met andere zachte kleuren valt te combineren, zoals lichtblauw, grijs of wittinten. 

Slanke, industriële en praktische meubels in huis


Veel mensen plaatsen tegenwoordig praktische, slanke meubels in huis met een industrieel ontwerp. Onder de woontrends is industrieel en functioneel dan ook een belangrijk uitgangspunt.

Meubels moeten er strak en praktisch uitzien en doen waarvoor ze bedoeld zijn: jou het leven gemakkelijker maken. Wil je meedoen met de woontrends van 2019, dan mogen een of meer strak ontworpen en industriële tafeltjes of stoelen niet in jouw woonkamer ontbreken. 

Gebruik van hout in woontrends


De laatste jaren maakt hout een vast onderdeel uit van de woontrends die in Nederlandse interieurs een hoofdrol spelen. Het mooie van hout is dat het een van de meest variabele materialen is onder de woontrends.

Met hout kun je elk interieur een geheel eigen karakter geven, omdat hout multifunctioneel is en in eindeloze vormen, soorten en uitvoeringen verkrijgbaar is. Zo kun je kiezen voor een houten vloer om jouw huis letterlijk warmte en een natuurlijker uitstraling te geven.

Ook houten meubels vormen een vast onderdeel van de huidige woontrends. Houten meubels, een houten kast of houten kunstvoorwerpen creëren direct een authentieke, landelijke en gezellige atmosfeer in de huiskamer. Niet vreemd daarom dat tal van trendwatchers en interieurdesigners hout standaard opnemen in hun jaarlijkse top lijsten met woontrends! 

Vintage woontrends

De woontrend onder de woontrends: een vintagestijl


Als een van de grootste woontrends geldt de laatste jaren een vintage woonstijl. Hierbij worden oudere meubels, zoals klassieke bankstellen of oudere houten tafels en kasten, opgeknapt en opnieuw gebruikt. Dit zorgt voor ene prachtig klassieke stijl in de huiskamer.

Een voordeel van vintage meubilair is dat je ook bijdraagt aan een duurzamer en beter klimaat, omdat bestaand materiaal hergebruikt wordt, en dat dit soort meubels en accessoires doorgaans goed betaalbaar zijn.

In elk geval voordeliger dan de aankoop van compleet nieuw banken, stoelen en/of kasten! Verder is er op het gebied van vintage spullen een enorme variatie: er zit altijd wel iets tussen dat qua woontrends precies aansluit op jouw stijl en smaak! 

Ook contrast doet het goed


Houd je van wat modernere en meer gewaagde woontrends? Kies dan voor het aanbrengen van contrasten in de huiskamer, slaapkamer of eetkamer. Lichte muren kun je prachtig gebruiken om er in visueel opzicht enkele donkere kasten of een donkergekleurd meubelstuk uit te laten springen. Naast zwart-wit contrasten, doen kleurcombinaties als rood en blauw, geel en wit en lichtblauw en zwart het goed!

>